WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Luchtbal Ekeren '76  4 - 0  (2-0)

DATUM 06-10-2006  21:15

DOELPUNTEN

VERSLAG Eerste overtuigende zege is een feit !!!

Gisteren was het eindelijk nog eens raak. Ik voorspelde in het gastenboek afgelopen week al dat ik maandag op training een zéér gretige groep bezig zag en gisteren bleek dat ook zo in de wedstrijd tegen Luchtbal Ekeren. Nochthans waren de statistieken van de duels tegen Ekeren niet zo voorbarend, want uit 4 wedstrijden tegen deze ploeg behaalde Celtic slechts 2x een gelijkspel tot nog toe. En Celtic zit niet welbepaald in een ideale uitgangspositie. Maar daar was gisteren totaal niks van te merken, want uiteindelijk speelde Celtic wél in blok en liep men wél die extra meter voor mekaar. Nochthans had het al in de 1' op achterstand kunnen komen, toen Ekeren splijtend doorbrak, maar Jacobs besloot tegen de paal. Celtic (zonder de geel geschorste Rossi) was meteen wakker, maar ging niet overmoedig te werk. Onder impuls van een totaal bevrijde Bistrussu kwam het ook aan enkele kansjes, maar in de 9' trof Ekeren opnieuw na een leuke aanval de paal. In de dertiende minuut echter legde Bistrussu af voor Nlis die met zijn linker de opener onhoudbaar in de kruising schilderde. Ekeren bleek meteen aangedaan van deze achterstand en Celtic profiteerde optimaal. Het zette de wedstrijd naar zijn hand en in de 16' knalde Bistrussu de 2-0 overhoeks binnen. Ekeren trok nu alle registers open zonder echt te dreigen tot in de allerlaatste minuut doelman Sacchini zeer alert pareerde en de 2-0 ruststand op het scorebord hield.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, met 2 ploegen die stug verdedigden, en snel probeerden uit te breken. Maar het duurde even vooraleer er échte kansen afgedwongen werden, tot Sacchini opnieuw moest ingrijpen in de 31'. Twee minuten later verraste Bistrussu met een gedurfde lob bijna de Ekerse doelman Vandebossche, die véél te ver uit zijn doel stond. En in diezelfde minuut hakte Salmy met een mooi uitgespeelde aanval en ditto doelpunt de Ekerse hoop op puntenwinst aan diggelen, 3-0. celtic bleek nu opprtuun en viel aan vol initiatief, zo wilde Bistrussu een knappe aanval opnieuw overhoeks binnenknallen, maar de bal ging rakelings voor langs. In de 36' dan forceerde Cops door het centrale gedeelte van de verdediging door de 4-0. Celtic bleek veruit het scherpst voor doel met nog 2 grote kansen voor Ahmidouche, die opnieuw met een lobje bijne doelman Vandenbossche verraste en net voor affluiten nog voor langs knalde.

Maar de 4-0 is de eerste ruime zege voor Celtic dit seizoen. Misschien zijn de nuchtere cijfers een ietsje overdreven, maar de afwerking en scherpte voor doel was hét grote verschil tussen 2 ploegen die mekaar ondertussen kennen en sportief ook niet zo heel ver uit mekaar liggen. Maar IS dit dé ommekeer voor Celtic ? We zullen het volgende week wel zien wanneer we Ougrée op bezoek krijgen.....

Ik hoop U allen terug te mogen ontmoeten....... en ik ????? Ik heb mij verplicht om pizza's te bestellen ;-)